Enamus toakassid ei liigu piisavalt, et hoida oma tervis korras. Paljud inimesed leiavad, et nende kass kodus magab ja sööb - järelikult on hea elu, kuid kassil on vaja liikuda. Tihti omanikud ei tea, mida teha toakassiga, siin on mõned nipid, kuidas kass hoida aktiivsena. 

1. Isetehtud lelud
Kassi mänguasjad ei pea alati olema poest ostetud või väga kallid. Kassid on mänguhuvilised loomad. Ta suudab mängida asjadega, mis on teil juba kodus olemas, aga te ise lihtsalt ei pea seda lemmiku mänguasjaks. Lihtne näide on kingapael – jätke see põrandale ja varem või hiljem hakkab kass sellega ise mängima.


2. Ostetud mänguasjad
Kassile lelude ostmine ei ole ka kunagi halb mõte. Tihti on kassilelud suhteliselt odavad ning annavad teie kassile tundide viisi tegevust. Lihtne näide on pall, millega kass saab mängida üksi ning samas saab ka koos omanikuga mängida. Teine kasside lemmik mänguasi on õng. Ise saate istuda ja lesida diivanil õng käes, samal ajal kass mängib sellega. Kolmandaks on kasside lemmik mänguasi laser, see tekitab kassis instinkti punast täppi rünnata.


3. Ronimispuud
Kassid armastavad hüpata, küünistada ja ronida asjadel. Seetõttu on ronimispuud väga hea investeering, kuid need võivad olla väga kulukad.


4. Mänguaeg
Ärge kunagi alahinnake seda, kui mänguhuviline on teie kass. Isegi lihtne palli viskamine meeldib kassidele ning seda tehes liiguvad nad palju – tehes seda koos oma peremehega muutub see kassile veel nauditavamaks.


Nagu näete, võib siseruumides oleva kassi aktiivne ja mänguline hoidmine olla lihtne ja ei pea olema kulukas.