Vabas looduses on merisead saakloomad ja nende instinktid käsivad neil olla ettevaatlikud, et mitte mõne röövlooma saagiks langeda. Sellepärast võtab päris kaua aega, enne kui merisiga hakkab usaldama oma inimest, kes teda lemmikloomana peab.  

Sa saad üht-teist ise ära teha, et merisiga Sind kiiremini usaldama hakkas. Merisead on tegelikult väga targad loomad ja nad on võimelised ära õppima erinevate sõnade tähendusi. Tundub üllatav, kas pole! Nad hakkavad aru saama sõnadest, mida nende peremees tihti kasutab. Iga kord, kui Sa oma lemmiku puuri juurde lähed, et seal midagi toimetada, räägi kogu aeg mida sa teed. Näiteks, kui sa viid meriseale heina, siis ütle talle sõna "hein" või kui paned talle vett juurde, ütle sõna "vesi" või "juua". Kui silitad merisiga, ütle talle "pai" jne. Kui Sa iga kord räägid loomale, mida Sa teed, siis nad on võimelised sõnade tähendused juba isegi mõne nädalaga ära õppima. Lisaks õpivad merisead ära, et iga kord, kui keegi puurile läheneb, et ole inimesel kohe plaanis teda kinni püüda, sest Sa räägid temaga ja ütled, mida Sa parajasti teha plaanid. See vähendab loomas stressi, ta tunneb ennast turvalisemalt ja õpib Sind kiiremini usaldama. Merisead on võimelised ära õppima 20-30 erinevat sõna, mõned isegi kuni 50 erinevat sõna.

 

Teine asi, mida Sa teha saad, et merisiga Sind kiiremini usaldama hakkaks - paku talle iga kord maiustust, kui tema juurde lähed.
 

Kolmandaks - mängi oma lemmikuga, paku talle meelelahutust. Päevad läbi puuris istumine teeb merisea kurvaks ja õnnetuks. Mängi temaga (aga õrnalt, et see talle kiusamisena ei tunduks), silita ja hellita teda. Merisiga on muidugi veel rõõmsam, kui Sa talle seltsiks teise merisea võtad!

 

Merisead on veidi arad ja pelglikud loomad, aga see-eest väga uudishimulikud. Kui temaga pidevalt tegeleda, temaga mängida, temaga rääkida ja maiustusi anda, õpib ta Sind usaldama. Alles siis Sa näed kui tore lemmikloom üks merisiga olla võib!

 

/allikas: Savic/