Lemmikloomapoed pakuvad suures valikus erinevaid konservtoite koertele ja kassidele, mis tekitab sageli küsimusi konservide vajalikkuse ja erinevuse kohta.

Püüame teemat natuke selgitada.
Konservid ehk märgtoidud jagunevad vastavalt koostisele kaheks - täistoiduks või lisatoiduks. Täistoidud sisaldavad vähemalt minimaalses koguses kõiki vajalikke toitaineid ja vitamiine,samal ajal kui lisatoidu koostises võib olla mida iganes. Toodete hinnas peegeldub enamasti nii kasutatud tooraine kvaliteet kui ka osakaal ehk siis mida rohkem kõrgekvaliteedilist liha, seda kallim hind.
Kvaliteetsed konservid koosnevad suuremas osas looma-, kala- või linnulihast, millele kas on või pole lisatud väikeses koguses mitmesuguseid köögivilju ja muid vitamiinide/mineraalide allikaid. Kvaliteetsed toidud ei sisalda keemilisi lõhna- ja maitsetugevdajaid ja vitamiine.
Koostiosade nimekirjale tasub alati pilk peale visata, siin kehtib sama reegel kui kuivtoidugi puhul – esimesed 5-6 koostisosa määravad toote toiduväärtuse.
Hea - kui lihasisaldus on märkimisväärne ja lisatud köögiviljad on orgaaniliselt kasvatatud. Halb - kui lisatud on täitaineid, mida loomal vaja pole (taimsed kõrvaltooted, teraviljagluteen, soja, suhkur, pasta, kuivatatud söödapeedi viljaliha jne ).
NB! Siiski pole ka täistoidu nimetusega konserv kunagi samaväärne kvaliteetse kuivtoiduga, kuna tehniliselt oleks võimatu kõikide vajalike toitainete konservis säilumine.

Mida peaks valides silmas pidama :
* Liha-/ kala-/ linnuliha kogust , enamasti antud %
* Konkreetset valguallikat - kui loomal on allergia teatud valguallika suhtes, tuleks valida ühe valguallikaga toode, kus ebasoovitav allergeen puudub
* Lisaineid, nende kvaliteeti või vajalikkust
* Toote konsistentsi - koerad pole selles osa nii valivad, kuid kassid on sageli nõudlikud - on neid kellele meeldib ainult liha zelees, kellele pasteet ja kes söövad ainult liha- või kalatükke omas mahlas.

Kas ja millal sööta konserve oma lemmikloomale ?
Kui koer või kass sööb väga hea kvaliteedi ja koostisosadega kuivtoitu ning joob piisavalt vett, pole konservide lisamine menüüsse hädavajalik.
Küll aga on heaks lahenduseks konservi segamine kuivtoidu hulka kui kuivtoit loomale väga ei meeldi. Kindlasti tuleb märg toit kasuks ka kassidele, kes kipuvad liiga vähe vedelikku tarbima. Ja muidugi on konserve hea suvilasse või reisile kaasa võtta neil loomaomanikel, kelle lemmikud kuivtoitu ei armasta.

Bosse konservide välimääraja:

*Life – lai valik erinevaid retsepte, kus on ribastatud liha zelees või omas mahlas, lihatükid kastmes, lisaks riisiga zelees ja variant ekstra peeneks purustatud kana või kalaga.

Bosse soovitab:

                  

Life Dog kanaliha raguu 400g   Life Cat kana krevettidega85g    Life Cat kassipojatoit 150g       Life Cat tuun, riis 170 g
               Uuri lisa                                           Uuri lisa                                          Uuri lisa                                       Uuri lisa


*Monge
- liha- või kalatükid kastmes, filee kiududena või pasteedina, pasteedid lihatükkidega ja n.n. monoproteiinina (ainult üks lihavalgu allikas) 

Bosse soovitab:

                  

 

MONGE GRILL dog lõhe 100g  MONGE Solo DOG Lammas400g MONGE Kalkun/mustikas100g  MONGE Cat Kana/sink 80g
                 Uuri lisa                                             Uuri lisa                                          Uuri lisa                                      Uuri lisa

 

*Alpha Spirit– purustatud liha erinevate orgaaniliselt kasvatatud köögiviljadega

Bosse soovitab:
                                                                                                   

Alpha Spirit Dog kalkun & vaarikas 150g                                                               Alpha Spirit Dog kana & ananass 150g
                                Uuri lisa                                                                                                                          Uuri lisa

                                                           
Bosse koerte konservid leiate siit!
Bosse kasside konservid leiate siit!