Bosse sünnipäevatort

Bosse 5-nda sünnipäeva puhul maiustasime laimi-kohupiimatordiga! Siin on tordi retsept, proovi ise järgi!


 

Laimi-kohupiimatort


Biskviit
6 munavalget
4 dl suhkrut
3 dl jahu

Immutamiseks brändit (võib asendada ka piimaga)

Roheline laimi-kohupiimakreem
4 munakollast
4 laimi
3 hästi küpset avokaadot
4 tl tärklist
1 purk kondentspiima (350g)
700g vaniljemaitselist kohupiimapastat
1,5 spl matcha tee pulbrit
7 tl zelatiini

Valge kohupiimakreem
100ml rõõska koort
200g kohupiimapastat
50g valget šokolaadi

Kaunistamiseks
100ml rõõska koort
300g kohupiimapastat
150g valget šokolaadi

martsipani
toiduvärve

Biskviidi valmistamiseks vahusta külmkapikülmad munavalged suhkruga, sega hulka jahu. Kalla 24cm diameetriga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 180 C kraadi juures kuni biskviit on kuldne ja tikk jääb sisse torgates puhtaks. Jahuta ja lõika pooleks.

Roheline kreem. Riivi laimide koor ja pigista välja mahl.Puhasta ja püreesta avokaadod ühtlaseks pastaks. See õnnestub vaid väga küpsete avokaadodega. Pane avokaadopüree potti, lisa laimide riivitud koor ja mahl, munakollased, kondentspiim ja tärklis. Lisa hulka ka matcha tee pulber, see annab kauni rohelise värvi ja omapärase maitsenüansi. Rohelise värvi saamiseks võid matcha tee pulbri asendada ka mõne tilga rohelise toiduvärviga.Või kui roheline värv pole oluline, võib selle ka üldse ära jätta. Kuumuta segu pidevalt segades kuni see pakseneb. Jahuta kiiresti ja sega sinna hulka kohupiimapasta. Valmista ette pakil oleva õpetuse järgi zelatiin ja sega kreemi hulka.

Aseta üks biskviidikiht lahtikäiva vormi põhja, immuta. Kalla peale roheline kreem, silu ühtlaseks ja tõsta külmikusse hanguma.

Valge kreem. Sulata valge šokolaad vesivannil. Vahusta koor, lisa sinna kohupiim ja sulatatud šokolaad. Sega veel hästi läbi. Kalla see koogivormi rohelise kihi peale. Sinna peale tõsta teine biskviidikiht ja immuta ka see. Jäta tort vähemalt neljaks tunniks, kuni üleöö külmikusse seisma.

Kaunistamiseks valmista kreem samamoodi, kui tordi vahele läinud valge kreem. Rulli martsipan kahe küspetuspaberi vahel õhukeseks, lõika servad ilusaks ja maali sinna peale toiduvärvidega pilt. Määri tordile peale õhuke kiht kreemi (see on vaid selleks, et martsipan kenasti paigal püsiks), säti sinna peale martsipan ja kaunista küljed kreemiga.


Selle tordi tegi Kätlin, kes tegeleb Bosses e-poega, turunduse ja kujundamisega ja lisaks armastab üle kõige küpsetada.