Määra tõusev suund
lehekülje kohta

Kassid kraabivad sageli kohti, mida inimesed eelistaksid, et nad ei kraabiks. Näiteks mööblit, tapeeti või ukseposte. Miks kassid sedasi käituda võivad? Toome välja mõned põhjused ning tegevused, kuidas seda vältida või vähendada. 

Vaata lähemalt
Kommentaarid | Kategooria: Bosse uudised Lemmiku toit & tervis Autor: Gertrud Juhandi

Kuidas valida kassiliiva?

21.03.2023 16:01.47

Kassiomanikuna on meie prioriteet tagada meie armsate neljajalgsete sõprade tervis ja heaolu. Üks oluline osa kassi hooldamisest on sobiva kassiliiva valimine. Õige kassiliiva valik on võtmetähtsusega, et tagada meie kasside mugavus, hügieen ning meie enda kodu puhtus ja lõhnakontroll. Kuid turul on saadaval erinevaid liiva tüüpe ja brände, mis võib valiku keeruliseks muuta.

Vaata lähemalt
Kommentaarid | Kategooria: Bosse uudised Lemmiku toit & tervis Autor: Gertrud Juhandi

Kas soovid oma karvasele sõbrale pakkuda tervislikku, tasakaalustatud ning üdini looduslikku toidulauda? Bosse poelettidele on värskelt jõudnud kvaliteetbränd Amanova, mis on juba ka pälvinud rahvusvahelise tunnustuse! Loe lähemalt, mis just selle brändi nii eriliseks teeb!

Vaata lähemalt

Soome bränd PALA on endale eesmärgiks võtnud valmistada parima kvaliteediga koeratoitu ilma igasuguste järeleandmisteta. Kuidas on see neil aga õnnestunud ning miks on PALA niivõrd tervislik ja täisväärtuslik? Vaatame kohe lähemalt!

Vaata lähemalt
Kommentaarid | Kategooria: Uudistooted koertele Lemmiku toit & tervis Autor: Pamela Põld

Kas Sinu koer on jõudnud maitsta Alpha Spiriti kuivtoite? Ning kas on olnud mahti uudistada ka juba Primal Spiriti tootesarja? Toome järgnevalt välja paar põhjust, miks just see koertele mõeldud kuivtoit võiks iga lemmiklooma toidulauale kuuluda.

Vaata lähemalt
Kommentaarid | Kategooria: Uudistooted koertele Lemmiku toit & tervis Autor: Gertrud Juhandi

Madala GI-ga toidud pikendavad eluiga

 

/Allikas: Postimehe Terviseleht/


Austraalia teadlaste läbi viidud loomkatsest selgus, et kui anda keskealistele hiirtele elu lõpuni madala glükeemilise indeksiga toitu, elavad nad 12 protsenti kauem kui tavatoidul olles.


Deakini ülikooli teadlaste sõnul toimib madala glükeemilise indeksiga toit molekulaarsel tasandil, kirjutab ergo-log.com.


Madala glükeemilise indeksiga toidusedel tähendab seda, et veresuhkru tase ei tõuse liiga kõrgele. Seda on võimalik tagada, kui vältida kergesti imenduvaid süsivesikuid, nagu suhkur, maiustused ja glükoos.


Teadlased andsid keskaelistele (20 kuud vanadele) hiirtele nende elu lõpuni toitu, mille glükeemiline indeks oli 27. Kontrollgrupi hiirtele anti aga tavalist toitu, mille glükeemiline indeks oli 70. Et seda oleks võimalik võrrelda toiduga, mida me ise sööme, siis näiteks leiva, pastatoodete ja küpsetiste glükeemiline indeks on umbes 70, õuntel, täisterapastal ja kinoal aga veidi üle 30. 


Selgus, et hiired, kes said madala glükeemilise indeksiga toitu, elasid kontrollgrupi hiirtest 12 protsendi võrra kauem. 


Kui katsealused olid 24 kuu vanused, reageerisid madala glükeemilise indeksiga toitu saanud isendid neile antud glükoosile paremini kui kontrollgrupi hiired. Samuti leidsid teadlased, et madala glükeemilise indeksiga toitu saanud hiirtel oli kontrollgrupi hiirtega võrreldes vähem DNA molekulaarseid kahjustusi, mis kaasnevad vananemisega.


***

Meie usume ja loodame, et madala glükeemilise indeksiga toidud mõjuvad sama hästi ka koertele ja kassidele. Kui soovite, et teie lemmik elaks teiega koos kaua rõõmsalt ja elujõuliselt, siis pakkuge talle Nutram Grain Free toitusid! Nutram Grain Free toidud on madala glükeemilise indeksiga, lisaks on need teraviljavabad, sisaldavad supertoiduaineid ja on lihtsalt imemaitsvad!


Rohkem Nutram Grain Free toitude kohta saab lugeda siit, siit ja siit!


Osta saab siit!



Kommentaarid | Kategooria: Lemmiku toit & tervis Autor: Kätlin Lõhmus

Mis haigus on leptospiroos?

03.10.2013 12:19.05

Mis haigus on leptospiroos?

Leptospiroos on bakteriaalne haigus, mida esineb kõikjal maailmas. Seda on diagnoositud rohkem kui 150 imetajaliigil, sh inimestel ja koertel. Eri haigustekitajaid on üle 250. Haigust kannavad edasi ainult imetajad, kuigi leptospiirasid on leitud ka reptiilidelt ja lindudelt.


Koerad võivad nakatuda tõust, vanusest ja soost hoolimata. Nad nakatuvad peamiselt limaskesta- või nahavigastuste kaudu, kui puutuvad kokku leptospiirasid sisaldava uriini või uriiniga saastunud pinnase, vee või söögiga. Kasside haigestumisest on maailmast teada vaid üksikjuhtusid.


Peiteaeg võib olla ühest päevast kuni kolme nädalani. Esimesteks haigustunnusteks on isutus, apaatsus ja palavik. Mõned joovad ja urineerivad rohkem kui tavaliselt. Võib esineda kõhulahtisust ja oksendamist. Üliägeda kulu korral ei jõua haigusnähud välja kujunedagi. Surm saabub nii äkki. Haiged loomad eritavad uriiniga leptospiirasid (seda teevad ka närilised, koduloomad, metsloomad). Saastunud pinnase või veekogude kaudu toimubki koerte nakatumine.


Leptospiroosi raviks kasutatakse penitsilliini ja doksütsükliini. Nakkuskahtlase loomaga tuleb ringi liikuda nii vähe kui võimalik. Tuleb vältida laste, rasedate ja immuunpuudulikkusega inimeste kokkupuudet haiguskahtlase loomaga. Haige looma uriini koristades peab olema väga ettevaatlik, kätte tuleb kindlasti panna kilekindad ja pinnad hiljem desinfitseerida. Haige looma eest hoolitsedes tuleb sageli käsi pesta. Kuna nakatumine ei toimu otsese kontakti kaudu, siis tubastes tingimustes ei ole vaja haiget looma teistest loomadest eraldada.


Kui pere üks koer on haigestunud, on soovitatav profülaktiliselt ravida ka pere teisi loomi, sest nii õues kui ka samadel metsaradadel liikudes ei saa välistada nendegi nakatumist. Kui koeraga samal ajal haigestub mõni inimesest perekonnaliige, siis kindlasti tuleb teavitada perearsti, et peres on leptospiroosi haiguskahtlusega koer. Koerte nakatumise vältimiseks on oluline, et loomad ei jooks seisvatest veekogudest: järved, tiigid, kraavid, soised alad, lombid jm.


/allikas: MTÜ Loomakliinikud/

 

Sooduspakkumine Bosse klientidele Tiina Toometi Loomakliinikus

Meil on rõõm teatada, et meie hea koostööpartner Tiina Toometi Kliinik pakub Bosse klientidele võimaluse vaktsineerida oma koer või kass tavahinnast 10% soodsamalt. Soodustust saab kasutada 2013 aasta lõpuni! Leppige vaktsineerimise aeg eelnevalt telefoni teel kokku ja öelge kindlasti kohe, et olete Bosse klient.


Eelmisel sügisel kasvas hüppeliselt haigestumine leptospiroosi nii linnas kui maal ning kahjuks haiguse kiire kulu tõttu suri ka mitmeid loomi. Tiina Toometi Kliinik pakub võimalust vaktsineerida koer kompleksvaktsiiniga, mis annab kaitse ka leptospiroosi vastu ning neile loomadele, kellel on kehtiv vaktsineerimine marutaudi ja viirushaiguste vastu saavad vaktsineerida ka ainult leptospiroosi vastu 10% tavahinnast soodsamalt. Praegu on just viimane aeg loom leptospiroosi vastu vaktsineerida. Loomad, keda varem pole leptospiroosi vastu vaktsineeritud, tuleb revaktsineerida 1 kuu pärast ja edaspidi kord aastas.


Kliiniku telefoni, asukoha ja muu info leiate nende kodulehelt: www.toometikliinik.ee

Kommentaarid | Kategooria: Lemmiku toit & tervis Autor: Kätlin Lõhmus

 

Erinevad suu ja hammaste hädad on kõige tavalisem ja tihedamini esinev terviseprobleem nii kassidel kui koertel. Nii Ameerika, kui Euroopa Veterinaaride Hambaravi Selts teab oma kogemustele põhinedes öelda, et 60-80% lemmikloomadel ilmnevad esimesed hambahaigused juba väga noorena – kutsika- / kassipojaeas.

See number on päris hirmutav ja seepärast on Nutram võtnud  endale südameasjaks  hoolitseda selle eest, et lemmiku igapäevane toit kannaks hoolt ka hammaste eest. Naatriumtripolüfosfaat, rohelise tee ekstrakt, piparmünt ja pikad kaerakiud on vaid mõned näited Nutrami toitudes leiduvatest koostisosadest, mis hoolitsevad lemmiku suu ja hammaste hügieeni ning tervise eest.

 

Hammaste ja suuõõne haigused

Hammaste ja suu tervis mängib väga olulist rolli lemmiklooma üldises tervislikus seisundis ning seepärast tuleb sellele suurt tähelepanu osutada. Erinevad hammaste ja igemehaigused saavad tihti alguse hambakivist ja hambakatust – seal kogunevad bakterid võivad tekitada igemepõletikke, mädapaiseid ja hammaste välja kukkumist.

Mis on mis?

Hambakatt - hambapinnale moodustuv pehme ladestus.
Hambakivi - mineraliseerunud hambakatt.
Igemepõletikku (ehk gingiviiti) põhjustavad hambakatu mikroobid.  Hamba pinnale kasvav pisikute kiht põhjustab igemepõletikku.
Parodontiit on mikroobidest põhjustatud põletikuline haigus, mis kurnab keha. Haiguse käigus hävineb luu, mille tulemusel võivad hambad välja kukkuda.

Kuidas Nutram aitab sinu lemmiku hammaste tervise eest hoolt kanda?

Kaerakiud – Nutrami toitudesse on spetsiaalselt valitud pikad kaerakiud, mis mehaaniliselt puhastavad looma hambaid hambakatust

Roheline tee – on võimas antioksüdant, mis toetab immuunsussüsteemi ja hoolitseb suuõõne puhtuse eest pärssides bakterite kasvu. Roheline tee aitab ka hingeõhu värske hoida.

Paraja suurusega krõbedad toidupalad – uuringud on näidanud krõbedad kuivtoidupalad puhastavad mehaaniliselt lemmiku hambaid

Naatriumtripolüfosfaat (STPP) – lõhustab kaltsiumi molekule takistades nende ladestumist hammastele ning seega vähendab oluliselt hambakivi tekkevõimalust.

Ennetamine on parim ravim

Igasuguste haiguste ennetamine on alati parim (ja ka kõige rahakotisõbralikum), mida teha saad. Paku oma lemmikule kvaliteetset toitu ja jälgi oma lemmiku tervist.

Kui märkad kasvõi ühte neist allpool ära toodud ohumärkidest, tasuks kindlasti veterinaari poole pöörduda:

* halb hingeõhk
* hammaste värvi muutus
* hambakivi moodustumine
* suu / hammaste / igemete katsumine põhjustab lemmikule valu
* paistes igemed
* veritsevad igemed
* hamba väljakukkumine
* isu puudus

Kommentaarid | Kategooria: Lemmiku toit & tervis Autor: Kätlin Lõhmus

USA veebileht dogfoodadvisor.com hindas Nutram Grain Free toidu viie tärni vääriliseks, mis on maksimum punktisumma mis üldse saada võib! Nutram Grain Free on toit, mida entusiastlikult soovitatakse!


Link põhjalikule hinnangule/analüüsile (inglise keeles): http://www.dogfoodadvisor.com/dog-food-reviews/nutram-grain-free-dog-food/


Dogfoodadvisor.com veebileht on loodud meditsiinidoktor Mike Sagman´i poolt eesmärgiga aidata koeraomanikel valida oma lemmikule parim toit. Tema põhimõte on: ükski toit ei saa olla kuidagi imekombel parem, kui koostisosad, millest see tehtud on. Toitude hindamisel lähtub ta informatsioonist, mis on tegelikult kõigile kättesaadav - toidu koostis, erinevad uuringud, katsed, testid ja kõikvõimalik informatsioonist toidu kohta, mida ta kogub tootjate käest. Tema on teinud ära suure töö kõigi koeraomanike eest, kogudes kokku kogu info ja andes selle põhjal sõltumatu hinnangu.


Vali ka sina oma lemmikule parim toit! Ostma!


Kommentaarid | Kategooria: Lemmiku toit & tervis Autor: Kätlin Lõhmus
Määra tõusev suund
lehekülje kohta