Meil on rõõm teatada, et nüüd leiate Bossest suurepärase Nutram Grain Free toidu ka väikest tõugu koertele. Toit on teraviljavaba,  väikesele koerale sobiva suurusega toidupalaga ning sisaldab madala glükeemilise indeksiga toiduaineid.

 

 

Nutram Grain Free Nutram Grain free on tõeline sensatsioon koeratoidumaailmas, sisaldades seni vaid inimtoidus oluliseks peetud ja kasutatud supertoiduaineid ja madala glükeemilise indeksiga toiduaineid. Nutram Grain Free toitudes on lihavalk kombineeritud madala glükeemilise indeksiga süsivesikuallikatega (kikerhernes, roheline hernes), mis tagab selle, et lemmiku veresuhkru tase ei tõuse pärast söömist järsult, vaid püsib stabiilsena.See aitab ennetada mitmesuguseid haiguseid (diabeet, rasvumine) ja lemmikul jätkub energiat terveks päevaks. 

     * Ei sisalda kartulit
     * Kaunviljadest (kikerherned ja rohelised herned) pärit madala glükeemilise indeksiga süsivesikud
     * Valikus on nii linnulihaga kui kalaga toit (Bosses hetkel saadaval vaid linnulihaga variant)
     * Orgaanilised prebiootikumid (merevetikas ja agaavi inuliin)
     * Sisaldab super-toiduaineid nagu kinoa ja chia seemned, värsked marjad, granaatõun ja lehtkapsas.
     * Kanada puhtas looduses kasvanud puu- ja köögiviljad

 

Mis on supertoiduained?

Supertoiduained on tavaliste toiduainete ja meditsiiniliste rohtude vahepeal asetsevad looduslikku päritolu toiduained, millel on tugev kultuuriline taust ja väga kõrge toiteainete sisaldus. Supertoiduainetele on omane hea imendumine ja jääkainete vähesus. Need toidud kurnavad keha kõige vähem kuid pakuvad see eest rikkalikult toitaineid võimalikult tihedas ja kergesti kasutataval kujul.Kõik supertoidud sisaldavad lisaks suurel määral vitamiine, mineraale ja bioaktiivseid koostisosi.Nutram Grain Free sisaldab supertoiduaineid nagu kinoa ja chia seemned, värsked marjad, granaatõun ja lehtkapsas.

 

Mis on glükeemiline indeks (GI)?

GI on mõõdik, mis näitab kuidas süsivesikute allikas mõjutab veresuhkru taset. GI-d mõõdetakse skaalal 0 kuni 100 ja see võrdleb söödud toitu puhta valge suhkruga (mille GI = 100). GI mõõdab ainult süsivesikuid; valkude ja rasvade sisaldus ei mõjuta tulemust. Rafneeritud puhtad süsivesikud annavad kõige kõrgema GI tulemuse, samal ajal kui rafneerimata liitsüsivesikud annavad madalaima tulemuse.

Kõrge GI tasemega toidud seeduvad kiiresti põhjustades soovimatult järsu veresuhkru taseme tõusu. Madala GI tasemega alternatiivid imenduvad aeglaselt, mille tulemusena veresuhkru tase püsib stabiilsem ning lemmikul jätkub energiat terveks päevaks.

 

Kuidas glükeemilist indeksit (GI) mõõdetakse?

GI mõõdetakse suurusjärgus ühest sajani. GI määramiseks kasutatakse baasainena glükoosi, mille indeks on 100, iseloomustamaks glükoosi kiiret imendumist ja sellele vastavat vere suhkrusisalduse järsku kasvu. Glükeemiline indeks näitab, kui kiiresti suhkur verre imendub. Selle määramiseks võetakse 50-grammine toiduportsjon ja määratakse vere suhkrutaseme muutus kolme tunni jooksul.

Süsivesikud on keharakkudele põhiline energiaallikas. Eri tüüpi süsivesikute imendumise kiirus soolestikust on erinev, tõstes vastavalt sellele rohkem või vähem nii vere insuliinitaset ja sellest sõltuvalt suhkrutaset. Võrdluses glükoosiga määratakse kõigi teiste toiduainete indeks,mille alusel saab eristada suure (70 - 100%), keskmise (56 - 69%) ja väikese (alla 55%) glükeemilise indeksiga toiduaineid.

 

Miks on madala glükeemilise indeksiga toidud olulised?

Madala glükeemilise indeksiga toiduained ei tekita pärast söömist veres järsku veresuhkru tõusu. Järsk veresuhkru tõus võib olla seotud selliste haiguste, nagu diabeedi ja rasvumise, tekkimise soodustamisega. Kõrge glükeemilise indeksiga toidud võivad põhjustada insuliinresistentsust ja muid sellega seotud tüsistusi.

Madalama glükeemilise indeksiga toidud vähendavad veresuhkru kõikumisi, aidates ennetada mitmeid haigusi nagu näiteks diabeet. Rasvumine on tõsine probleem, mis mõjutab miljoneid lemmikloomi. Madala glükeemilise indeksiga toidud hoiavad energia taseme ühtlase, optimeerivad rasvade põletamist, aitavad söögiisu kontrolli all hoida ning niiviisi hoolt kanda lemmiku kaalu eest.