Toidu sobimatus ja toiduallergiad on koerte puhul laialt levinud probleem. Need põhjustavad nahaprobleeme ja seedehäireid ning koeraomanikud ei tohiks neisse kergekäeliselt suhtuda. Paljud tootjad pakuvad toiduallergiatega koertele niinimetatud hüdrolüüsitud koeratoite. Selles artiklis saate teada, mis need täpselt on, miks need pole alati hea valik ja mida me nende asemel soovitame.

Koerte toiduallergiate põhjused
Ainus viis allergianähtudest vabanemiseks on järjepidev kontakti vältimine süüdioleva allergeeniga. Kuna toiduallergiat põhjustavad tavaliselt kindlad toidus sisalduvad valgud, on probleemide vältimiseks vaja üle minna paremini talutavale valguallikale.Levinuimad valguallikad, mis võivad sageli koertel allergiat ja sellega seotud probleeme põhjustada, on nisu, veiseliha ja piimatooted.Lisaks üleminekule alternatiivsetele valguallikatele, näiteks hobuse- või lambalihale, soovitatakse koerte toiduallergiate korral sageli ka hüdrolüüsitud koeratoitu.

Mis on hüdrolüüsitud koeratoit?
Hüdrolüüsitud koeratoit sisaldab valke, mille molekulid on hüdrolüüsi teel väiksemateks osadeks lagundatud. Tänu sellisele lagundatusele ei tuvasta koera organism toidus sisalduvaid valke enam võõraste ja potentsiaalselt allergeensete ainetena.Nii peaksid allergilised reaktsioonid hüdrolüüsitud koeratoidu puhul olema välistatud. Sealjuures ei ole ka vahet, kust toidus sisalduvad valgud pärinevad. Kuna valgumolekulid on niivõrd lagundatud, tähendab see, et näiteks veiseliha vastu allergiline koer suudab igal juhul taluda ka hüdrolüüsitud veisevalku.

Hüdrolüüsitud koeratoidul on mitu puudust
Kuigi see võib esmapilgul tunduda veenvana ja suurepärase lahendusena, on hüdrolüüsitud koeratoidul tegelikkuses palju puudusi. Praktikas on see kaugel imerohust, millena seda sageli kujutatakse.Toidus sisalduvate valkude kunstlik lagundamine vabastab koera organismi tööst, mida seedimise ajal peaksid tegema spetsiaalsed ensüümid.

Lisaks hävinevad hüdrolüüsi käigus tihti ka erinevad valgus sisalduvad mikroosakesed. Ning lisaks on hüdrolüüsitud valk väga mõru maitsega. Seetõttu oleks hüdrolüüsitud koeratoit praktiliselt söödamatu, kui selles ei kasutataks kunstlikke maitse- ja lõhnaaineid.Peale selle valmistatakse hüdrolüüsitud koeratoitu sageli vähekvaliteetsematest valguallikatest, nagu soja, ning see sisaldab suures koguses süsivesikuid.

Hüdrolüüsitud koeratoit ei võitle allergia põhjustega
Kokkuvõtlikult võib öelda, et hüdrolüüsitud koeratoit ei võitle koerte toiduallergiate tegelike põhjustega. Selle asemel püütakse lihtsalt teie neljajalgse sõbra organismi ninapidi vedada, pakkudes sellele lõhestatud, osaliselt vähem kvaliteetseid valke.Natukese õnne korral võib see ka toimida ja allergianähte leevendada. Ent hüdrolüüsitud koeratoit on kaugel liigile sobivast toidust, mis varustab tundliku koera keha energiaga optimaalsel viisil.

Meie alternatiiv hüdrolüüsitud koeratoidule
Oleme loomulikult teadlikud asjaolust, et koerte toiduallergiad on üha kasvav probleem. Sellegipoolest oleme veendunud, et allergiliste lemmikloomade toitumine peaks olema sama hea kui nende tervete kaaslaste oma. Seetõttu olemegi vaatamata vaieldamatult suurele nõudlusele otsustanud hüdrolüüsitud koeratoidu oma tootevalikust välja jätta ning jääda truuks oma kõrgetele kvaliteedistandarditele.

Putukavalk toidu suhtes tundlikele koertele
Meie putukavalguga koeratoidud on täiuslik alternatiiv toidutalumatuse või -allergiate all kannatavate koerte jaoks.

Ehkki mõte putukatest kui valguallikast võib tahta natuke harjumist, on meie hüpoallergeense koeratoidu puhul tagatud järgmised eelised.

  • Kärbse Hermetia illucens vastsed on väga kvaliteetne valguallikas.
  • Putukavalk sisaldab kompleksset aminohapete segu ja seda on kerge seedida.
  • Kuna putukad ei haigestu, siis nende kasvatamisel ei kasutata antibiootikume.

Hüdrolüüsitud koeratoit – meie järeldus
Hüdrolüüsitud koeratoit väidetakse olevat toiduallergiate korral hea valik. Ent selle tootmiseks vajaliku töötlemisprotsessi ja vähem kvaliteetsete koostisosade tõttu ei ole see alternatiiv, mida me saaksime toidu suhtes tundlike koerte jaoks soovitada. Selle asemel soovitame eelistada hüpoallergeenseid putukavalgupõhiseid koeratoite. Kvaliteetse, kergesti seeditava valguallika ja looduslike koostisosade kombinatsioon teeb neist suurepärase liigile kohandatud toidu, mis tagab teie koerale kõik vajalikud toitained. Proovige järele ja veenduge ise ning liituge lugematute koeraomanikega, kellel on õnnestunud meie toodete abiga oma lemmiku toiduallergia kontrolli alla saada.